Аквапарк «Батискаф часу» планують відкрити в черкаському торговельно-розважальному комплексі «Pioneer» («Піонер», площа Богдана Хмельницького) у другому кварталі 2021 року.

Але відкриття відбудеться, якщо для добудови зберуть необхідні кошти, – розповіли на пресконференції засновники проекту.

Щоб згуртувати наявних та потенційних інвесторів, утворено обслуговуючий кооператив. Як розповів голова кооперативу Сергій Проненко, для добудови аквапарку потрібно ще 2 млн євро, натомість зараз в наявності – близько 300 тисяч євро. До участі в кооперативі запрошують всіх охочих, хто може внести суму від 500 євро. Прогнозований термін окупності – 6 років.

Аквапарк уже спроєктовано. Він займе три верхні поверхи (4, 5 і 6-ий) та надбудову ТРК «Pioneer». На четвертому поверсі розмістяться дитячий басейн і кафе-фастфуд, на п’ятому – великий басейн, джакузі, лежаки, банний комплекс, фітобар, ресторан, медпункт, на шостому – відкрита просто неба частина, де можна буде загоряти, оглядати з висоти місто тощо. В надбудові розмістяться три гірки: дитяча, коротка крута і довга закручена.

Як повідомив співзасновник проєкту Дмитро Ятін, аквапарк називається «Батискаф часу», оскільки побудований за «легендою», що він – машина часу у вигляді батискафу, винайдена «геніальним шаленим ученим». Тож оформити аквапарк планується відповідним чином. Для оформлення планують залучити лазерні проєкції та шоу, котрі імітуватимуть «подорож по часам і вимірам».

Під час пресконференції, яка відбулася вчора, багатьох зацікавило, чи витримають стіни старенької лазні (а деякі з цих стін побудовані ще у ХІХ столітті) вагу величезної кількості води. Але проєктант Валерій Діденко пояснив, що всередину цих стін вмонтовано сучасний цільний залізобетонний каркас на новому фундаменті. Крім того, басейни спиратимуться не на стару частину, а на нову частину будівлі, добудовану на місці лазневого дворика. Її фундамент, мовляв, розрахований на 16-поверхову споруду.

Опалюватиметься аквапарк не газом, а тепловими насосами і геліосистемами. Працюватиме там близько 200 осіб.

Вартість квитка становитиме залежно від дня від 250 до 350 грн на день.

Із проблем, які ще не розв’язано – наявність паркувальних місць. Де їх розмістити – наразі ще думають. Тим часом, «Батискаф часу» уже підписав із містом меморандум про співпрацю. За словами міського голови Анатолія Бондаренка, «Батискаф» зобов’язується раз на рік брати участь у фінансуванні соціально значущих об’єктів.

IMG_20200303_192034