Служба безпеки України блокувала в Черкасах нелегальне виготовлення та збут зброї і боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За попередньою версією слідства, двоє жителів обласного центру займалися переробкою сигнальних пістолетів марок «BLOW» і «STALKER» для приведення їх у бойовий стан. Майстерні по нелегальному виготовленню засобів ураження фігуранти облаштували за місцем проживання. Готовий товар вони реалізовували через власні зв’язки, зокрема в кримінальних колах.

Правоохоронці затримали торговців зброєю на одній з міських вулиць під час збуту двох пістолетів і комплекту патронів до них.

Під час проведення обшуків в приміщеннях і автомобілі фігурантів вилучено наведено в бойовий стан пістолет «STALKER» і більше 50 патронів. Також виявлено понад 400 розфасованих партій канабісу загальною вагою майже півкілограма, 150 грамів метамфетаміну та гроші, ймовірно отримані незаконним шляхом.

Вилучені предмети і речовини направлені на експертизу.

В рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 і ч. 1 ст. 263-1 Кримінального кодексу України затриманим вже повідомлено про підозру за незаконне поводження зі зброєю та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Зараз вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру за незаконне виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилася спільно з поліцією під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.