Пацієнт, що був переведений з Третьої міської лікарні в кардіоцентр, як виявилося, мав коронавірус, тож сьогодні кардіоцентр закривають на карантин.

Про це Прочерку повідомила начальник управління охорони здоров’я області Лариса Кошова, передає ЧЕСНО.

За її словами, вже взяті мазки в усіх контактних осіб. Карантин в кардіоцентрі буде тривати декілька днів для безпеки пацієнтів і медичних працівників. Оскільки результати тестів робляться у Черкасах в лабораторному центрі, то очікується швидке з’ясування обставин.

Нагадаємо, раніше керівництво Третьої міської лікарні інформувало про спалах захворюваності в одному з відділень на COVID-19. Як поінформувала Лариса Кошова, мова йде орієнтовно про десять медичних працівників. Проте вони без ознак захворюваності. Тепер ці люди будуть на самоізоляції під наглядом лікарів. Їм не обов’язково бути всі 14 днів на ізоляції, бо різна ступінь опору організму, й якщо через певний час другий тест покаже негативний результат, самоізоляція завершиться.

Всього зараз в Черкаській інфекційній лікарні перебуває 14 хворих на коронавірус, в обласній лікарні – 25 пацієнтів і в інфекційному відділенні уманської міської лікарні 7 осіб.