Незважаючи на те, що здача в експлуатацію будинку Черкаського музично-драматичного театру (який згорів під час пожежі 2015 року) останнім часом планувалася на 2021 рік, обласна влада поставила «амбітну ціль – поставити 2020 року в цій справі переможну крапку».

Про це під час брифінгу заявив голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар, передає ЧЕСНО.

“Драмтеатр відновлюють уже п’ять років, – нагадав Роман Миколайович. – Ми хочемо в цьому році постаратися його завершити”.

Будівництво деяких важливих об’єктів на Черкащині призупинено. Зокрема, ідеться про Школу олімпійського резерву, що в Черкасах на вулиці Пастерівській (поблизу Манежу). “Ми призупинили її будівництво з двох причин. Одна причина – виявлено суттєві порушення державних будівельних норм. Є приписи. Крім того, ми маємо дуже суттєві претензії до підрядника. Але для того, щоб не бути голослівними, ми ініціювали додаткову експертизу. Але об’єкт обов’язково буде зданий”, – пообіцяв голова ОДА.

Будівництво нового приміщення Обласного центру екстреної медицини триває. “Це буде сучасний, дуже функціональний заклад – і по дизайну, і по внутрішньому простору, – наголосив Роман Боднар. – Будівництво розраховане на три роки – 2019, 2020 і 2021. Було затягнуто тендерні процедури, були скарги в Антимонопольний комітет. Почали будівництво в грудні – фактично рік уже втратили. Але наші амбітні плани – за два роки цей об’єкт здати. Екстрена медицина Черкащини традиційно займає в Україні перші місця за своїми показниками, не маючи хорошого приміщення. Торік пристосували маленьке приміщення, зробили в ньому ремонт. Так вийшли з ситуації, але цей об’єкт дуже важливий, тому в 2021 році будемо намагатися його завершити”.

Прокоментував Роман Боднар і будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту. “Це наш біль. Освоєно великі кошти. Але подальші роботи поки призупинили, тому що ведеться слідство, НАБУ порушило кримінальне провадження. Очікуємо результати експертизи. Тримаю на контролі, тому що хочу, щоб і по цьому об’єкту було поставлено логічну крапку”, – сказав пан Боднар.