Рішення виконкому Черкаської міської ради про послаблення карантинних заходів у Черкасах, прийняте напередодні, неабияк стривожило українських високопосадовців і правоохоронців, передає ЧЕСНО.

Так, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який терміново прибув із робочим візитом у Черкаси, заявив під час брифінгу, що “передчасне скасування обмежувальних заходів, введених для запобігання поширенню коронавірусу, може призвести до катастрофи”, і закликав правоохоронні органи розслідувати рішення міської влади Черкас.unnamed-5-e1588256020558

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар назвав рішення виконкому ЧМР спекулятивним, і закликав черкасців дотримуватись правил карантину.

94978923_254745482387606_3389733072134995968_n

В той самий час в Головному управлінні Нацполіції Черкащини звинуватили міську владу у “перевищенні своїх повноважень, зухвалому ігноруванні вимоги Уряду України та свідомому, у період пандемії, нараженні на небезпеку містян і жителів області”.

У зв’язку з цим, 1 травня Черкаським відділом поліції відомості за фактом прийняття виконкомом відповідного рішення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України.

Також, з метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства на території міста Черкаси поліцейські у складі мобільних груп проводитимуть превентивну роботу серед представників малого та середнього бізнесу, а у випадку ігнорування заборони та невиконання законних вимог – притягуватимуть порушників до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 КУпАП.