Міський голова Черкас запевняє, що ситуація з поширенням коронавірусу в обласному центрі під контролем.

Про це Анатолій Бондаренко розповів на своїй сторінці у Facebook, передає ЧЕСНО.

“Хочу присвятити цей пост насамперед тим, хто зараз намагається маніпулювати окремо взятими цифрами, щоб посіяти паніку серед містян. Говоритимемо про COVID19 в Черкасах.

На сьогодні в міській інфекційній лікарні 7 пацієнтів із підтвердженим коронавірусом, ще 7 з підозрою на нього. Важких хворих – на кисневих концентраторах – 4. За останню добу до лікарні поступило 8 черкащан. Усіх їх зараз діагностують.

Так от. Епідемія коронавірусу не закінчилася. Ні в нашому місті, ні в Україні, ні у світі. Так, вона, на жаль, триває. Але! Давайте об’єктивно дивитися на статистику та динаміку захворюваності в нашому місті. Кількість протестованих громадян зростає з кожним днем, і в Черкасах їх удвічі більше, ніж у середньому по Україні. Тому не варто писати чи казати, що ми маємо таку гарну статистику через погану діагностику. Усі, хто звертається з підозрою на COVID19 до сімейних лікарів чи до швидкої, отримують необхідну медичну допомогу. Більшість хворих залишається вдома з легкою формою. Ті, в кого виникли ускладнення, потрапляють до лікарні. І там вони також отримують якісну медичну допомогу.

Усе це дає нам змогу тримати ріст захворюваності під контролем! Приріст хворих у кількості 1-2 за день – це не різкий скачок, як зараз дехто пише. Показники смертності у нас, на щастя, в рази менші за багато інших областей України. І якщо проаналізувати і їх, то ці випадки стали летальними через багато інших супутніх факторів: вік, додаткові хвороби, пізнє звернення і тд.

Друзі, всі ми чудово розуміємо, що хвороба ще не відступила. А тому які б пом’якшення карантину не запроваджувала міська чи центральна влада, кожен має відповідати насамперед за себе. Дотримуватися всім відомих заходів безпеки по силі кожному. Тож давайте всі разом і надалі берегти себе та оточуючих, дотримуватися безпечної дистанції, уникати скупчення людей і завжди мити руки з милом, незалежно від епідемії. А ще давайте не дозволяти маніпулювати собою і піддаватися паніці. Довіряйте статистиці, а не пустопорожній писанині.

Повірте, ситуація дійсно під контролем. Тому працюємо, гуляємо на свіжому повітрі, ходимо в магазини за продуктами – з дотриманням всіх вимог. Наше здоров’я – в наших руках! І певна річ – під захистом медиків. Разом, я впевнений, нам вдасться зробити все, щоб не дати приводу позловтішатися тим, для кого епідемія – це лише додатковий привід покритикувати владу.

Бережіть себе і все буде добре!”