Європейський клубний футбол потроху оживає. Наші західні сусіди слідом за угорцями та чехами відновлюють свої внутрішні змагання.

Розпочинати вирішили із кубкових дуелей. Сьогодні першоліговий «Медзь» вдома прийматиме грізних гостей зі столиці в чвертьфінальній грі Кубка Польщі.

Польща на цьому тижні вирішила почати із кубкових протистоянь. У вівторок представник першого дивізіону «Медзь» із міста Легниця без підтримки місцевої публіки спробує дати бій тринадцятиразовому чемпіону країни «Легії». Звісно ж, що в умовах пандемії скромні господарі не зможуть створити справжнє свято футболу, адже стадіон «ім. Орла Б’ялого» був би заповнений вщент, підтримка та зацікавленість до гри була б максимальною…але доведеться грати за порожніх трибун, що звісно ж вплине на настрій команди.

Вдома «Леви» загалом виглядають непогано, хоча на попередніх етапах кубка двічі в їхню сторону вирішував додатковий час + серія пенальті. І суперники постійно представляли нищолігові ланки. Господарям буде дуже складно, адже після такої паузи перевагу матимуть фізично міцні команди із чималим досвідом.

Лідер чемпіонату Польщі і в Кубку країни ставить перед собою максимальні завдання. Логічно, в чвертьфіналі команда буде вважатися фаворитом, і, з високою часткою ймовірності, пройде до півфіналу. Як не крути, а клас «Легії» незрівнянно вище, ніж у опонента. І навіть на виїзді варшавський колектив навряд чи зіткнуться з серйозним опором з боку «Медзя». Навіть з урахуванням тривалої паузи, «Легія» – однозначний фаворит протистояння, та й взагалі, всієї боротьби за трофей.

Дійсно, наразі команда Александра Вуковича випереджає «Пяст», що йде другим, аж на вісім очок. Можна сказати, що битва за титул чемпіона на 70% вирішена, головне – не розтринькати після перерви свою перевагу потім у чемпіонському плей-оф Екстракляси. А сьогодні можна повністю зосередитись на прогнозах на футбол та на класі довести справу до позитивного результату.