2 червня 2020 року виконком прийняв запропоноване секретарем Черкаської міської ради Ярославом Нищиком рішення про дострокове припинення співпраці з «Новою Якістю» по вивезенню великогабариту.

Ярослав Нищик наголосив, що приватна компанія «Нова Якість» не виконує своїх зобов’язань, зокрема в питанні заключення договорів із отримувачами послуги. Окрім цього свободівець зазначив, що компанія надає послуги не якісно.

Він повідомив, що управлінська компанія «Нова якість» ще у листопаді отримала рекомендації від обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Вони стосувались укладання індивідуальних договорів із черкасцями. Оскільки законодавство України не передбачає укладання публічних договорів на надання послуги з вивезення великогабаритних відходів, «Нова Якість» мала укласти індивідуальні договори. Проте до цього часу «Нова якість» цього не зробила.

«Є ряд судових засідань, є численні претензії черкащан, які скаржаться на те, що сміття не вивозилось. Зі свого боку я перспективи співпраці з «Новою якістю» не бачу, адже вони не реагують на зауваження містян, міської ради та навіть Антимонопольного комітету. Я вважаю, що слід розірвати договори про співпрацю з цією компанією», – аргументує рішення секретар міської ради, свободівець Ярослав Нищик.

Також виконком вирішив провести новий конкурс на надання цієї послуги в термін до 1 вересня 2020 року.