У Червонослобідській ОТГ повним ходом триває ремонт дитсадків. Протягом року тут планують відремонтувати дитячі садочки усіх сіл, що увійшли до складу ОТГ.

Наразі триває ремонт ясел-садочку “Калинка” у селі Вергуни, де  критична  ситуація з підлогою позбавила можливості користуватися половиною приміщення дитсадка.

– Восени минулого року у нас почала просідати підлога – якраз поміняли стояки у пральні і виявили, що підлога 1 поверху у значній частині приміщення потребує  заміни, причому – терміново, –  розповідає Наталія Кучерявенко, завідуюча дитсадком “Калинка”. – Ми були дуже здивовані, що громада знайшла можливість так швидко виділити кошти на ремонт дитсадка – і у таких об’ємах (1 мільйон гривень). Тим більше, що, коли аварійну підлогу зняли,  виявили, що потрібно зробити значно більший об’єм робіт – підлога просіла через стару проіржавілу каналізацію, що фактично підтоплювала будівлю дитсадка. Загалом, крім того, що замінити каналізацію, перекласти і залити підлогу, потрібно було зносити і перекладати перестінки,   замінити електрику. Проте ремонт роблять дуже швидко і обіцяють завершити до кінця літа. Ми вражені тим, як об’єднання у громаду змінило підхід до вирішення наших проблем.

– До кінця року ми плануємо провести ремонти у всіх п’яти дитсадках  сіл, що увійшли до громади, – констатує начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту, охорони здоров’я Червонослобідської сільської ради Олена Чмигова. – У дитсадку  “Колосок” планується ремонт  харчоблоку,  у дитсадку “Троянда” – ремонт даху харчоблоку, у дитсадку “Дніпряночка” – ремонт однієї з груп. Наразі саме готується проектна документація.

У Хутірському ДНЗ “Ластівка” також планується ремонт, без закриття садочку. Відбуватиметься утеплення фасадів добудованого приміщення. У добудованих приміщеннях знаходяться спальні, у яких взимку було прохолодно – тож громадою було прийнято рішення виділити 75 тис. грн. на утеплення цієї частини дитячого садочка.

Оксана Савіцька