Під час проведення невідкладного обшуку у жителя одного із сіл Черкаського району поліцейські Черкаського відділення поліції виявили посів рослин коноплі, гранату, пістолет, амфетамін та готову до вживання коноплю. Речові докази вилучено та направлено на проведення експертиз.

Про це розповідає пресслужба поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Поліцейські Черкаського районного відділення поліції отримали оперативну інформацію про те, що житель одного із сіл району зберігає за місцем проживання зброю. Інформація підтвердилася.

Під час обшуку в домоволодінні чоловіка правоохоронці виявили теплицю, в якій було висаджено посів рослин коноплі, кількістю близько 100 рослин. Рослини були доглянуті, регулярно зрошувалися та поливалися. Поряд правоохоронці виявили понад 20 рослин  коноплі, які вже були зірвані та сушилися.

Крім того, в будинку та прибудинкових спорудах поліцейські виявили гранту РГД-5 з запалом, пістолет, шаблю, розфасований по пакетикам амфетамін, а також велику кількість висушеної та подрібненої коноплі.

Слідчими Черкаського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтями 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 310 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.