За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з департаментів Черкаської міської ради за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам, під час ремонту вулично-дорожньої мережі м. Черкаси (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, посадовець без здійснення відповідної державної експертизи підписав заявку про проведення відкритих торгів із закупівлі послуг з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі за завищеною вартістю предмету закупівлі, що призвело до безпідставного перерахування коштів з місцевого бюджету в сумі більш як 3 млн 600 тис. грн приватному підприємству та субпідрядним організаціям.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.