Відбулися матчі чергового туру першості України з футболу серед команд Другої ліги.

Про це розповідає Черкаський спорт, передає ЧЕСНО.

МСК «Дніпро» Черкаси – «Таврія Сімферополь» 2:2 (1:2)

23 жовтня. Чемпіонат України. 2 ліга. 8 тур. м.Черкаси. «Черкаси-Арена». +15Без глядачів.

Арбітри: М.Богатир (м.Запоріжжя), В.Бамбурак (м.Чернівці), І.Петрова (м.Нова Каховка).

Делегат матчу: А.Харахайчук (м.Кременчук).

МСК «Дніпро»: К.Самойленко, Д.Шурубура, К.Молоков, Є.Онищенко (А.Норенко, 46; А.Кулик, 89), Д.Шведенко (К.Дашко, 36), В.Орел, Д.Фхакадзе, В.Лобода, В.Чорний, М.Авер’янов, Я.Савісько (Н.Краснюк, 28). Запасні: А.Баккі, А.Масоха. Тренер: І.Столовицький.

«Таврія Сімферополь»: В.Онопко, О.Максименко (В.Фетісов, 69), В.Афендулов, Д.Клочко, В.Окатий, А.Масалов (А.Фаюк, 19), В.Жавко, М.Кривич (В.Гриппа, 63), С.Захарченко, Р.Бочак (Є.Соколан, 74), О.Бойко (В.Вакулінський, 46). Запасні: Д.Завгородній, А.Макарченко, Є.Білокінь, В.Золотухін, М.Логвиненко, Д.Яковенко. Тренер: С.Шевченко.

Голи: В.Чорний (20 пен.), В.Лобода (58) – А.Фаюк (37 пен.), В.Жавко (38).

Вилучення: В.Афендулов («Таврія Сімферополь», 72 – повторне попередження).

Четвертий матч поспіль підопічні Ігоря Столовицького набирають турнірні очки. Дніпряни «притираються» у професіонального футболі та поповнюють багаж залікових пунктів.

В матчі 8-го туру черкащани на власній футбольній арені приймали одного із лідерів групи «Б» другої ліги – «Таврію Сімферополь».

Опоненти обережно  розпочали звітний матч. Команди терпляче очікували на помилку свого суперника – і вони посипалися як з рога достатку.

Пас в ноги суперника – Михайло Кривич розрізною передачею виводить Олексія Бойка на ударну позицію: на щастя, голкіпер господарів поля Кірілл Самойленко реагує на удар із ближньої дистанції. Біля протилежних воріт під час прострілу Вадима Чорного захисник приїжджої команди Дмитро Клочко немов косою зрізав Ярослава Савісько на куті воротарського майданчика – пенальті. Вадим Чорний з «точки» чітко, розвівши по кутах м’яч та голкіпера «Таврії Сімферополь», реалізовує 11-метровий удар.

Згодом після розкішного закиду від Дениса Шурубури ледь не прослизнув поміж двох захисників Ярослав Савісько.

В середині першого тайму МСК «Дніпро» через травми втратив двох своїх ключових гравців – Ярослава Савіська та Дмитра Шведенка. Вочевидь, втрати видалися болісними – черкащани протягом двох хвилин пропустили два далеко необов’язкових голи.

Спочатку Євгеній Онищенко в банально-простій ситуації привіз пенальті у власні ворота, який реалізував Андрій Фаюк, а потім Дмитро Клочко свій фланговий рейд завершив прострілом – і залишений на цілковитій самоті Владислав Жавко влучно пробив в протихід голкіпера господарів поля.

За рахунку 1:2 команди відправилися на відпочинок.

На початку другого тайму Вадим Лобода, «обікравши» захисника, вивалився один в один, але голкіпер в останню мить забрав м’яча в ногах нападника МСК «Дніпро». Відразу ж на протилежній половині поля Владислав Жавко зі стандарту прямим ударом з «дуги» поцілив у поперечину воріт господарів поля.

Рахунок у матчі зрівнявся вдруге на 58-ій хвилині, коли Максим Авер’янов, обігравшись із Назарієм Краснюком, віддав гольову передачу на Вадима Лободу.

В середині другої половини гри Вадим Лобода передачею на кут карного майданчика відсік трьох захисників кримчан – Назарій Краснюк «пробив» голкіпера, але в останню мить в підкаті Станіслав Захарченко виніс шкіряну кулю з ліній воріт.

На 72-ій хвилині за повторне попередження з поля був вилучений гравець «Таврії Сімферополь» Володимир Афендулов. Черкащани не відразу оцінили такий «подарунок» і лише в компенсований час мали дві гарні нагоди реалізувати більшість.

Проте і гості мали свій шанс, коли після дальнього навісу Михайло Кривич ударом головою поцілив у стійку воріт – і хоча, Кірілл Самойленко контролював політ м’яча, відскок міг бути непередбачуваним.

Принести перемогу господарям міг Вадим Чорний: у першому випадку в захисника МСК «Дніпро» не вийшов удар напівножицями (пас в розріз від Вячеслава Орла), а в другому на гарматний постріл зі стандарту в кидку зреагував Віталій Онопко.

У підсумку – бойова нічия 2:2, яка вселяє здоровий оптимізм в подальшому професіональному поступу черкащан.