21 листопада канівські свободівці провели мітинг-реквієм до Дня Гідності і Свободи на Соборній площі біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

Промовці Сергій Засенко, Володимир Червонніков, Юрій Гамалій, Володимир Варавка, Костянтин Андрієнко пригадали події семирічної давнини та наголосили на необхідності вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності. Зокрема, виступаючі нагадали, що з 21 листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року відбулися масові акції громадського протесту, в яких активно брали участь свободівці, жителі нашого міста.

«Відхід політичного керівництва України від закріпленого Верховною Радою України курсу на Європейську інтеграцію привів до протистояння націоналістично-патріотичних сил з тими, хто протидіяв законодавчому напрямку розвитку держави. Тільки патріотично налаштовані українці можуть захистити, відстояти та розбудувати Україну. Ми маємо пам’ятати наших Героїв, вивчати та популяризувати правдиву історію рідного краю, бо без знання героїчних змагань нашого народу немає майбутнього. Україна була, є і буде!», – зазначив  керівник канівських свободівців Сергій Засенко.

Відбувся молебень за упокій тих, хто загинув у боротьбі за волю і свободу нашого народу проти злочинного режиму Януковича та загиблих на фронтах російсько-української війни. Також свободівці відвідали могилу Анатолія Чупилки, який загинув 20 січня 2015 року під час збройної сутички з російсько-сепаратистськими збройними угрупуваннями біля аеропорту Донецька.