У Черкаському драматичному театрі після його відкриття хочуть відновити фестивалі, створити гурток для дітей і відкрити театральну кафедру.

У коментарі виданню 18000 заступник директора Роман Бурлаков розповів, як планують відроджувати театральну діяльність у новому році, передає ЧЕСНО.

За його словами, працюючи стаціонарно, актори зможуть розробити репертуар заздалегідь, що зручно й для глядача. Також у театрі хочуть відновити фестиваль “Сцена людства”, крім цього, влаштувати Шевченківський фестиваль.

До того ж цілком можлива робота театральної лабораторії. Як розповів заступник директора, лабораторія буде дочірнім підприємством театру, вона слугуватиме фундаментом для молодих режисерів і їхніх зухвалих проєктів.

Щодо освіти – у планах створити театральну кафедру на базі Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Також  у театрі хочуть працювати з дітьми.

– Театр – окремий вид творчості, який поєднує і спів, і танці, а головне – спілкування. Заняття в дитячому театральному гуртку збільшать словниковий запас учня, розвиватимуть пам’ять, позбавлять страху розмовляти, тощо, – пояснив Роман Бурлаков.

Він додав, що найперше потрібно показати людям, що театральне мистецтво така ж потрібна професія, як і банкір чи вчитель. Відмінність у тому, що культура – це некомерційна сфера, її мета духовне збагачення. Тому мистецтво не встоїть без фінансової підтримки держави.