На Черкащині вже традиційно визначили кращого спортсмена місяця. Експертна комісія відділення НОК України у Черкаській області обирає переможця за результатами досягнень на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів. За результатами голосування, перемогу здобув і став кращим спортсменом грудня майстер спорту України міжнародного класу Ілля Ковтун, який продемонстрував найвищий результат та став п’ятиразовим чемпіоном Європи. Спортсмена-переможця та його тренера Ірину Надюк відділення НОК України в Черкаській області відзначить грошовою премією.

Про це інформує відділення НОК України у Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Загалом у грудні високі результати продемонстрували черкаські гімнасти Ілля Ковтун, Іван Севрук та Юлія Касяненко. Саме вони стали претендентами на звання кращого як переможці та призери чемпіонатів Європи з гімнастики спортивної, що відбулися в Туреччині.

Вихованці ОДЮСШ «Олімпія» ГО ЧОФСТ «Україна», Черкаської обласної школи вищої спортивної майстерності Іван Севрук та Ілля Ковтун стали учасниками чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики серед юніорів. Вони виступали у складі юніорської збірної України і вибороли низку нагород.
Ілля Ковтун виборов п’ять «золотих» і одну «срібну» нагороди. Він став чемпіоном Європи в індивідуальному багатоборстві, у вправі на гімнастичному коні, на брусах, на кільцях та виборов командне «золото». Також він здобув «срібло» з опорного стрибка.
Іван Севрук здобув командне «золото» та «срібло» у вільних вправах. Підготувала спортсменів тренер Ірина Надюк.

Вихованиця КДЮСШ «Спартак» Черкаської міської ради Юлія Касяненко, яка нині навчається в Києві в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного та тренується на Олімпійській базі «Конча-Заспа», взяла участь у чемпіонаті Європи серед юніорок. Юлія виборола «срібло» командних змагань та стала юніорською віце-чемпіонкою Європи. Також спортсменка посіла шосте місце на колоді. Тренували Юлію черкаські тренери Анастасія Красовська та Алла Красовська. Зараз зі спортсменкою працюють тренери Оксана Першина та Анна Лев.