Вперше за останні роки до спільної акції зробити довкілля чистим на Черкащині долучилася максимальна кількість охочих. А це жителі 65 територіальних громад, чотирьох районів,16 міст області, волонтерські та громадські організації.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Одні прибирали саме 24 квітня, інші робили це протягом тижня. Всього у заходах із благоустрою взяли участь понад 10 тисяч осіб. Всі вони обирали ті ділянки, які, на їхню думку, потребували загальних зусиль, аби зробити навколишнє середовище чистим: набережні, дороги, паркові зони, території закладів культури та освіти.

За раніше анонсованим спільним хештегом можна прослідкувати і географію, і її учасників – #ЧистаЧеркащина2021.

Сам очільник області Олександр Скічко разом із керівництвом ОДА, її підрозділів та інших галузевих структур, депутатами різних рівнів, Черкаським міським головою та керівництвом міста наводили лад на прибережній території від розважального комплексу «Робінзон» до Черкаського рибоохоронного патруля.

Територія немаленька, тож і потрудилися на славу. Назбирали сміття та різного непотребу понад півтори тонни. Однак від спільної праці отримали лише позитивні емоції, заряд бадьорості та гарний настрій.

-Цю ідею запропонувала мені моя дружина. Бо для нас піклування про довкілля – це норма. Згодом ініціатива з прибирання невеликої території переросла до обласного масштабу. Саме сьогодні разом з нами прибирає Черкащину більше 30 ОТГ, понад 5 тисяч людей. Я бачу, що всі долучилися з великим бажанням і задоволенням, тож хочу подякувати їм за дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Я переконаний, якщо сам прибираєш, то смітити вже не будеш. Але, найголовніше, що така справа не одноденна. Тож, пропоную робити подібні акції регулярними. Наступного разу обов’язково зберемося в травні, –наголосив Олександр Скічко.