Збір коштів став логічним продовженням соціального фотопроєкту «Ми з тобою друзі», ініційованого Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

У межах цього проєкту студенти та викладачі надали свої фото із домашніми улюбленцями. Метою цього соціального фотопроекту було привернути увагу до турботи про братів наших менших.

— Ці фото лягли в основу масштабної фотовиставки, яку ми відкрили в університеті до Міжнародного дня безпритульних тварин, — констатує проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності ЧНУ Галина Гаврилюк. — Усі ці фото, пронизані любов’ю, краще за сотні слів переконували у тому, яким щастям можуть бути тварини і як сильно їх відданість заслуговує на нашу турботу. Усі роботи, що надійшли на виставку, були продані на благодійному ярмарку. Крім того, викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва разом зі студентами університету виготовили весняні листівки з котиками для благодійного продажу. Таким чином, нам вдалося зібрати 3315 гривень, на які благодійний фонд «Життя» зміг придбати зоологічну кліточку, щоб мати можливість забирати з вулиць, лікувати та утримувати там до пошуку нового дому нових вуличних котиків та собак.

Оксана Савіцька