Одним із пріоритетних напрямків у співпраці служби зайнятості з роботодавцями залишається надання їм компенсацій у розмірі фактичних витрат єдиного соціального внеску за працевлаштованих безробітних на створені нові робочі місця.

Про це інформує Золотоніська міськрайонна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Так, наприклад золотоніський підприємець Микола Кунчич з села Домантове у 2013 році відкрив майстерню з механічного оброблення металевих виробів, а пізніше цех з виробництва різних сортів олії. Розвиток виробництва сприяв створенню нових робочих місць.

З початку ведення господарської діяльності, у співпраці з Золотоніською міськрайонною філією Черкаського обласного центру зайнятості, підприємець взяв на роботу 8 безробітних осіб на посади: бухгалтера, токаря, фрезерувальника, шліфувальника, слюсаря-ремонтника та оператора лінії у виробництві харчової промисловості. Оскільки ці професії відносяться до пріоритетних видів діяльності, Микола Кунчич отримав 8 компенсацій в розмірі фактичних витрат єдиного соціального внеску.

У 2021 році, у зв’язку із збільшенням об’ємів робіт, Микола Кунчич створив ще 2 робочих місць, на які також працевлаштовані безробітні громадяни.

Роботодавець вже підготував необхідні документи для прийняття Золотоніською міськрайонною філією рішень про виплату нових компенсацій.

Співпраця у цьому напрямку продовжується, оскільки цей вид послуг, зі слів роботодавця: «Вагома та стабільна підтримка у веденні бізнесу, особливо для фізичних осіб – підприємців, які створюють нові робочі місця».