За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури СУ ГУНП в Черкаській області, за оперативного супроводження УСБУ в Черкаській області повідомлено про підозру директору приватного підприємства, який є депутатом Черкаської обласної ради, за фактом вчинення службової недбалості, що призвела до спричинення тяжких наслідків охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства, підозрюваний у ході виконання робіт по об’єкту будівництва «Капітальний ремонт приміщень приймального відділення головного корпусу КНП «Канівська ЦРЛ», яке входить до державної програми «Велике будівництво», внаслідок неналежного виконання покладених на нього службових обов’язків, не забезпечив належний контроль за обсягами виконаних робіт і допустив складання та видачу офіційних документів, до яких внесено неправдиві відомості в частині завищення обсягів будівництва, з подальшою оплатою за рахунок бюджетних коштів. Внаслідок бездіяльності директор підприємства завдав бюджету матеріальні збитки на загальну суму майже 750 тис. грн.

Нагадаємо, що раніше двом посадовим особам Департаменту будівництва Черкаської ОДА, які діяли в інтересах підрядника, повідомлено про підозру за фактом зловживання своїм службовим становищем та підроблення актів виконаних робіт під час виконання робіт по зазначеному вище об’єкту (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366  КК України).