Слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з поліцейськими Управління стратегічних розслідувань викрили групу осіб, які займались незаконним зберіганням та збутом небезпечного наркотику. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У ході спільних заходів працівники поліції викрили п’ятьох чоловіків,  віком від 18 до 33 років, які на території міста Черкаси налагодили збут психотропних речовин.

За місцем проживання, а також у транспортних засобах якими користуються дані особи, поліцейськими проведено ряд санкціонованих обшуків.

У результаті  правоохоронці виявили та вилучили: 22 пакетики з ймовірно наркотичною порошкоподібною речовиною, 2 пакетики з речовиною схожою на «канабіс»,  мобільні телефони, банківські картки, один пістолет та набої до нього, фасувальні ваги, один автомобіль, а також грошові кошти у сумі понад 31 тисячу гривень та 100 доларів США. Вилучене слідчі направили на експертне дослідження.

Трьох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури двом правопорушникам вже оголошено підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Слідство триває.