21 вересня 2021 року рейтингове агентство U-Multirank опублікувало 8-й щорічний рейтинг університетів, до якого увійшло 1948 закладів вищої освіти із 97 країн світу. Це на 148 університетів більше, ніж минулого року.

Про це інформує пресслужба Черкаського державного технологічного університету, передає ChesnoNews.

Рейтинг U-Multirank визначає кращі університети Європи та світу, проводиться під егідою Європейської комісії та є джерелом даних й інструментом аналізу за всіма аспектами діяльності.

На противагу традиційним рейтингам, U-Multirank демонструє діяльність закладів у багатовимірних показниках та забезпечує цілісну систему перевірки надійності інституційних даних. Зібрані дані слугують для представлення результатів діяльності закладів вищої освіти на порталі U-Multirank, що дозволяє отримати повну інформацію щодо їх конкурентних переваг та зон розвитку.

Інформація про заклади вищої освіти аналізується у п’ятьох категоріях: навчання і викладання, дослідження, трансфер знань, міжнародна орієнтація та регіональна співпраця.

Абітурієнти, дослідники, менеджери вищої освіти, науково-педагогічні працівники, інші стейкхолдери системи вищої освіти мають змогу порівняти діяльність закладів вищої освіти як в цілому, так і їх окремих освітніх програм, за декількома десятками показників, обравши з-поміж них важливі для кожного індивідуального користувача.

Черкаський державний технологічний університет посів 18 місце серед закладів вищої освіти України. 

Також університет займає почесне 4 місце серед українських університетів за загальною кількістю оцінок «А» за показниками рейтингу. Наразі маємо дев’ять «А» проти двох «А» у 2020 році!

ЧДТУ має 3 оцінки «А» у розділі «Викладанння та навчання», по 2 оцінки «А» у розділах «Дослідження», «Трансфер технологій», «Міжнародна орієнтація», що свідчить про високу якість організації освітнього й науково-дослідного  процесів, а також ефективну співпрацю зі стейкхолдерами, демонструє динамічний розвиток і відповідність сучасним стандартам якості освіти та науки.