Міністерство закордонних справ України спільно з Інститутом когнітивного моделювання та командою Romanuke створили сайт UA HELP, завдяки якому громадяни України, які через війну були вимушені або ще планують виїхати до Польщі, можуть отримувати усю необхідну інформацію про виїзд, документи, безкоштовну допомогу. Також запрацював телеграм-бот UAHelpBot.

Від початку війни понад 2,6 млн українців виїхали до Польщі — країни, яка дуже активно, в повній мірі та системно підтримала українців у біді. Саме тому в Україні створили додаткові ресурси, які допоможуть нашим співвітчизникам.

Завдяки новому сайту та чат-боту, громадяни України зможуть знайти актуальну інформацію щодо умов перетину кордону для дорослих та дітей, умов перебування в Польщі, докладну інформацію щодо отримання документів та відповідного статусу — біженця або тимчасового захисту. Сайт стане у нагоді тим, хто шукає роботу, дасть роз’яснення, як отримати медичну та фінансову допомогу, як знайти садок і школу для дітей тощо.

На сайті та в чат-боті можна знайти всі необхідні контакти гарячих ліній, центрів допомоги та фондів, які надають підтримку українцям у Польщі.

Щоб залишатися на зв’язку, допомагати у подальшому адаптуватися українцям, на сайті пропонується пройти опитування. У подальшому на основні отриманих соціологічних даних держава запустить додаткові проекти для українців у Польщі.