Вадим Бондаренко звернувся до Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, щоб знайти нову роботу, а окрім цього опанував нову професію.

Про це інформує Сектор інформаційної роботи ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Чоловік працював водієм вантажівки, однак за станом здоров’я вимушений був змінити вид діяльності. У місцевій службі зайнятості Вадима ознайомили із затребуваними професіями тамтешнього ринку праці та запропонували пройти перепідготовку за професією «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Саме такого фахівця потребували на СТОВ «Красенівське».

Теорію чоловік вивчав у Черкаському навчально-курсовому комбінаті, а виробниче навчання і практику проходив безпосередньо на підприємстві під контролем старшого інструктора. Навчання за індивідуальною формою тривало понад 3 місяці. За цей час Вадим звик до робочого місця, а роботодавець охоче прийняв на роботу фахівця після отримання ним свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації.

Підготовка фахівців під замовлення роботодавця має ряд переваг.

Роботодавцям це дає можливість: 

– зекономити кошти – адже оплата навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття чи на безоплатній основі;

– забезпечити підприємство, установу, організацію чи фірму необхідними фахівцями, а отже позитивно вплинути на якість продукції або послуг;

– економити час і зусилля для того, щоб знайти необхідного робітника, адже роботодавець сам готує собі співробітників, яких потребує виробництво;

– самостійно визначити тривалість (до 3 місяців) навчання, взяти участь у складанні індивідуальних навчальних планів і програм з урахуванням особливостей виробництва.

Безробітним під час професійного навчання, державна служба зайнятості надає:

– матеріальне забезпечення відповідно до законодавства України;

– забезпечує безоплатне проживання у гуртожитку, у разі, коли професійне навчання організоване не за місцем постійного проживання.

Більш детальну інформацію про умови професійного навчання можна дізнатися за телефоном: (0472) 63-79-90.

Також працюють номери «гарячої лінії» обласної служби зайнятості: +38(068)2212174, +38(093)1617861, (0472)63-98-04 та онлайн-підтримка клієнтів у телеграм-каналі: https://t.me/Pidtrimka_klientiv.