Попри непросту економічну ситуацію КП «Черкасиелектротранс» продовжує перевозити пасажирів усіх категорій та намагається збільшити прибутки. Стабільну роботу підприємства під час воєнного стану відзначили днями на засіданні виконавчого комітету Черкаської міської ради під час розгляду питання про затвердження фінансового плану підприємства.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

На долю підприємства припадає майже 40% загального обсягу внутрішньоміських пасажирських перевезень. Звітуючи про роботу, директор КП «Черкасиелектротранс» Борис Марченко відзначив, що нинішнього року очікується 120 204,7 тис грн загальних доходів тролейбусників. Наступного року підприємство також планує отримати прибуток.

«Підприємству нині досить непросто, адже постійно зростають витрати через різке підвищення цін на ринку електроенергії, здорожчання тролейбусних шин, запчастин, витратних і пально-мастильних матеріалів. Крім того, тролейбуси є соціальним транспортом, який безкоштовно перевозить усі категорії пільговиків, – говорить Борис Андрійович. – Тому ми вдячні міській владі Черкас за підтримку. А всім працівникам – за розуміння нелегкої ситуації, пов’язаної з воєнним станом».

Також Борис Марченко відзначив, що у зв’язку зі складною ситуацією з енергозабезпеченням та постійними відключеннями електроенергії, графік руху тролейбусів по місту щодня коригується. В середньому в робочі дні на маршрути міста виходить 40 тролейбусів, у суботу – 26, у неділю – 23. Аби вчасно доставити містян зранку на роботу та увечері додому, залучають спецрейси.

Члени виконавчого комітету затвердили фінансовий план підприємства на 2023 рік. При цьому відзначили стабільну роботу і перспективи розвитку міського електротранспорту.

«Черкасиелектротранс» має значний досвід і напрацювання, більше того, попри військовий стан намагається модернізуватися й впроваджує електронний квиток, – відзначив перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко. – Труднощі підприємства пояснюються низкою об’єктивних причин воєнного стану та людським фактором. Зокрема, пасажирам треба привчатися свідомо платити за послуги перевезення у тролейбусах. Але переконаний, що ініціативне керівництво зуміє наступного року забезпечити стабільну й прибуткову діяльність підприємства».