росія продовжує обстрілювати нашу енергетичну інфраструктуру. У Держспецзв’язку розповіли, як слідкувати за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення.

На радіо

Увімкніть радіоприймач у вашому автомобілі, смартфоні або знайдіть радіоприймач, що працює від батарейок, та шукайте «Українське радіо» («Суспільне») у FM-діапазоні або в АМ-діапазоні (чи на середніх хвилях на старих приймачах). Частоти для вашого регіону можна знайти на сайті «Суспільного».

Також трансляцію «Українського радіо» здійснюють УР-1, «Промінь» та «Мелодія». Шукайте частоти радіо «Мелодія» в FM-діапазоні та на середніх і коротких хвилях для вашого регіону на сайті melodiafm.ua/about.

На супутнику

Від початку війни українське телебачення розкодоване на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем.

Параметри прийому:

супутник: Hotbird 13;
частота: 11 219 МГц;
поляризація: H (горизонтальна);
символьна швидкість: 29 900;
корекція помилок: FEC 3/5.

Онлайн

На офіційних каналах влади в телеграмі або в інших соціальних мережах

Підпишіться на офіційні канали органів державної та місцевої влади, а також сектору безпеки та оборони в телеграмі або в іншій зручній для вас соціальній мережі чи месенджері. Телеграм зможе підвантажувати новини у ваш смартфон навіть в умовах слабкого сигналу.

Заздалегідь знайдіть найближчий «Пункт незламності», якщо у вас повністю зникне інтернет і звʼязок.

Обов’язково вимкніть у налаштуваннях месенджера автоматичне завантаження відео та фото і залиште тільки необхідні канали. Так ви знизите навантаження на мережу.

На сайтах медіа або сторінках у соціальних мережах

Відмовтесь від споживання новин у форматі відео на користь текстових форматів. Читайте тільки офіційні українські медіа і не споживайте контенту з неперевірених джерел. Це допоможе зберегти не тільки мобільний трафік, а й ваше здоровʼя.

На онлайн-платформах 

Дивитись українське телебачення можна на Youtube, на платформах Київстар ТВ, Megogo, Omega TV, а також в застосунку Дія.

Увага! За відсутності фіксованого інтернету відмовтесь від перегляду телебачення онлайн на будь-яких платформах навіть з мінімальною роздільною здатністю. Також просимо відмовитись від онлайн-ігор та будь-якого надмірного споживання мобільного трафіку, зайвих дзвінків тощо. Це створює надмірне навантаження на мережі операторів і може призвести до того, що в критичний момент хтось, навіть ви, може залишитися без звʼязку.

Економія трафіку також доречна в «Пункт незламності».

Інтернет-радіо

Користуйтесь лише за наявності фіксованого інтернету.

Шукайте українське радіомовлення на платформі radioplayer.ua, а також на сайті або в застосунку Суспільного радіо:

suspilne.radio
застосунок для iOS
застосунок для Android