Арт-критики The New York Times сформували список найкращих мистецьких видань 2022 року, до якого увійшла книжка Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage.

Про це йдеться на сайті медіа.

Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage вийшла у жовтні цього року в лондонському видавництві Thames & Hudson. Книжка розповідає про українську культурну спадщину – візуальне, ужиткове мистецтво, архітектуру тощо. Над її створенням працювала група українських мистецтвознавців та істориків мистецтва, серед яких були Аліса Ложкіна, Олександр Соловйов, Діана Клочко, Вікторія Бурлака, Мирослава Мудрак та інші.

«Ця актуальна нова книжка знайомить нас із понад 100 будівлями та предметами мистецтва, від доісторичної епохи до бароко, сучасного бомбосховища у країні, яку ми нарешті вважаємо серцем Європи. З розділами про православні ікони та католицькі собори, радянський авангардизм і народні промисли, ця книга ілюструє культуру, саме розмаїтість якої зараз ставить її під загрозу», – пише The New York Times.

Всі кошти, отримані від продажу книжки, видавець обіцяв передати Українському ПЕН для підтримки українських музеїв та авторів.