Порушник комендантської години привернув увагу місцевих жителів. Вони повідомили про підозріле авто та водія, який зупинився біля будівельного магазину. У чоловіка поліцейські виявили заборонені речі та ознаки сп’яніння.

Про це інформує пресслужба Поліції Черкащини, передає ChesnoNews.

Комендантська година на Черкащині починається з 23:00 та триває до 05:00 години. До її порушників правоохоронці особливо уважні. Перевіряють документи осіб, зупиняють транспортні засоби. Перевіряють речі та автомобілі. Про підозрілих осіб, які перебувають на вулиці у заборонений час, поліції також повідомляють небайдужі громадяни.

Так сталося опівночі 12 грудня в Чигирині. Місцеві жителі помітили ВАЗ-2107, який їздив вулицями міста та зупинився біля будівельного магазину. Орієнтування негайно передали поліцейським сектору реагування патрульної поліції.

Екіпаж оперативно прибув до вказаного місця. Там на купі цегли побачили чоловіка, без взуття та у шкарпетках, який сказав, що шукає — цигарку. Це здалось інспекторам підозрілим, окрім того, спілкуючись з керманичем у нього виявили ознаки сп’яніння. Тоді поліцейські перевірили документи чоловіка та з’ясували, що сам він не місцевий й приїхав з іншої області. Що робить біля магазину, пояснити чоловік не зміг. Від проходження медичного освідування водій відмовився, втім зізнався, що вживав алкоголь та вже позбавлений права керування.

Під час поверхневого огляду порушника, а також огляду автомобіля правоохоронці виявили та вилучили речовину рослинного походження ймовірно канабіс, два ножі, набої та кастет. Речові докази направлені на експертні дослідження.

Поліцейські склали протокол за частиною 2 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. Автомобіль вилучили та помістили на арештмайданчик.

Окрім того, слідчі відкрили кримінальне провадження. Тепер правопорушнику загрожує обмеження волі на строк до п’яти років.

Слідство триває.