За апеляційною скаргою прокурора апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції, яким жителя м. Золотоноша засуджено за незаконне зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 309 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, районний суд, недотримавшись вимог закону України про кримінальну відповідальність, обмежився призначенням покарання у вигляді позбавлення волі із звільненням від його відбування з випробуванням, та не врахував ступінь тяжкості і рівень суспільної небезпечності вчиненого злочину, особу обвинуваченого, який зберігав наркотичні засоби в особливо великих розмірах за місцем свого проживання та, незважаючи на притягнення до кримінальної відповідальності, продовжував злочинну діяльність, пов’язану з незаконним обігом наркотичних засобів.

За принципової позиції прокурорів Черкаським апеляційним судом вирок районного суду стосовно обвинуваченого скасовано та ухвалено новий, яким чоловіка засуджено до реального покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.