Бухгалтерський облік – процес ведення документації підприємства, складання, накопичення та зберігання її, а також подачі звітів та обов’язкової документації до контролюючих органів.  Для маленьких компаній такими обов’язками займається бухгалтер, але для компаній більших розмірів постає потреба у організації цілого бухгалтерського відділу. Адже стільки процесів, які відбирають багато трудових ресурсів та часу. Молодші бухгалтери займаються первинними документами, більш досвідчені спеціалісти готують регулярну звітність до фондів соціального страхування, податкової та інші важливі аспекті, які необхідні згідно чинного законодавства України.

Процес пошуку гарних спеціалістів доволі важкий, оскільки забирає час та сили провідних спеціалістів компанії. А ще питання плинності кадрів. Всі ці аспекти можуть нашкодити якості ведення справ.

Гарною альтернативою може стати аутсорсинг бухгалтерського обліку. Аутсорсинг – це передача певних функцій третім особам, які ведуть справи від імені замовника. передача бухгалтерських функцій на аутсорсинг стає доволі популярною останні роки, Для великих міжнародних компаній це питання престижу та конфіденційності даних, а ще дуже часто загальне правило від головного офісу для всіх своїх філіалів.

При аутсорсингу компанія-підрядчик виконує всі бухгалтерські функції самостійно і визначені терміни та згідно прописаних у договорі умов.

Для компанії така співпраця відкриває нові можливості розвитку, адже для топ-менеджменту звільняється час на виконання стратегічних питань, а всі рутинні справи забирає на себе компанія-підрядчик.

Переваг такої співпраці дійсно багато:

  • Зменшення ризиків помилок. Над проектом завжди працюють декілька бухгалтерів, які можуть підстрахувати один одного та помітити помилки у разі виникнення. Також за проектом закріплений менеджер, який контролює якість виконання та надає рекомендації для покращення виконання завдань.
  • Комплексний підхід. Консалтингова компанія EBS, яка вважається однією з перших в Україні, хто розпочав надавати послуги аутсорсингу бухгалтерського обліку, надає також і інші супутні послуги такі як розрахунок заробітної плати, адміністрування персоналу, податкові послуги, аудит фінансової звітності, послуги з трансфертного ціноутворення, юридичні послуги та багато іншого. Таким чином клієнт отримує мультифункціонального партнера, який зможе надати кваліфіковану підтримку з багатьох питань, які важливі для бізнесу.