За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру особі, яка утримується в місцях несвободи, за встановлення та поширення злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Чоловікові інкриміновано встановлення та поширення злочинного впливу в суспільстві, оскільки досудовим розслідуванням встановлено, що протягом тривалого часу ця особа, відбуваючи покарання у вигляді позбавлення волі, була «призначена» в статус кримінального авторитету, уповноваженого наглядати за дотриманням загальноприйнятих у злодійських колах правил поведінки, тобто виконувала роль «смотрящего» серед інших осіб, які утримувалися в установі виконання покарань.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється  слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України.

Довідково: ч. 2 ст. 255-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.