Молодь Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя» робить для українських військових окопні свічки. Зараз готують до відправки другу партію і просять містян приносити їм розхідні матеріали: віск, бляшанки і картон.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Вихованці та працівники Центру «Жага життя» з перших днів повномасштабної війни займаються волонтерством. А тепер вирішили допомогти нашим воїнам на передовій ще й окопними свічками. Адже ці прості пристосування можуть генерувати світло і тепло від 3 до 5 годин, що важливо холодної пори року, і навіть рятують життя, оскільки не демаскують військові позиції.

У виготовленні окопних свічок у Центрі реабілітації взяла участь і заступниця Черкаського міського голови Марина Гаркава.

«Спеціальний майстер-клас із виготовлення окопних свічок у центрі реабілітації «Жага життя» провела черкаська волонтерка Наталя Танцюра, яка виготовила й передала для потреб ЗСУ близько 3 тисяч таких свічок, – розповідає директорка Центру Наталія Воронкіна. – Опанувавши технологію, наша молодь разом із працівниками виготовили першу сотню свічок і через волонтерів передали на передову. Тепер працюємо над наступною партією».

За словами Наталії Воронкіної, вихованці Центру постійно у пошуку складових. Для виготовлення окопних свічок потрібні віск або парафін, бляшанки і картон. Тому Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя» просить містян долучитися до збору матеріалів.

Всі матеріали приносити до Громадської приймальні департаменту соціальної політики. Вона знаходиться на першому поверсі департаменту за адресою: бульвар Шевченка,307. Режим роботи департаменту: понеділок-четвер – з 8.00 до 17.00, п’ятниця – з 8.00 до 16.00; перерва – з 13.00 до 14.00; вихідні – субота, неділя.