107 000 гривень для підтримки однієї із бригад, яка зараз обороняє Бахмут, зібрали під час благодійного концерту «Черкаси – місто відважних». Його організували студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького, які об’єдналися в благодійний фонд «Молодь make Ukraine», за підтримки Черкаської міської ради.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Перед музичними виступами у залі будинку культури ім. І. Кулика, де відбувався захід, провели доброчинний аукціон. На продаж виставили електронні картини, створені самими ж студентами та іграшку від відомого українського гурту «Без обмежень». У такий спосіб збирали кошти на придбання нового автомобіля для захисників та запчастини для ушкодженої на передовій техніки.

Благодійну подію, аби підтримати ініціативну молодь та українських захисників, відвідав і міський голова Анатолій Бондаренко. «Війна стосується кожного українця, – сказав він. – Зараз у всіх нас свій фронт і кожен робить те, що в його силах для нашої української перемоги. Я радий і гордий за наше юне покоління, пишаюсь ініціативною молоддю, яка не залишається осторонь та підтримує наших мужніх військових. Це приклад і стимул для всіх нас».

Один зі співзасновників фонду, підприємець та волонтер Іван Мізонов розповів, що з часу повномасштабної війни разом із друзями відправили на передову 5 автомобілів. Під час одного зі зборів познайомилися зі студентами, які допомагали військовим. Тоді й вирішили об’єднати свої зусилля та створили благодійний фонд.

Серед тих, хто завітав на концерт, – український військовий Дмитро Пінчук. Він несе службу в лавах саме тієї бригади, для якої і збирається допомога. Він подякував студентам та благодійникам за систематичну підтримку. Каже: вона для них значить більше, аніж просто технічне підсилення. «Мені з побратимами надзвичайно приємно відчувати таку турботу й повагу до нас, людей, які воюють на передовій. Це наша чоловіча робота, – говорить Дмитро. – У кожного з нас Україна в серці. І ворог стріляє кожному з нас у серце, яке болить за Україну. Щира вдячність усій громаді Черкас за таку необхідну в скрутний час підтримку. Слава Україні!»

Під час концерту лунали виступи молодіжного українського інді-поп гурту «Tember Blanche» з Києва, інді-рок гурту «KAVA BAND», студентського гурту Черкаського національного університету «VOICES».

«Ми прагнемо допомогти українським військовим, які перебувають на лінії фронту, – говорить волонтерка фонду Тетяна Цап. – Купуємо для них медичні препарати, елементи амуніції, продукти харчування, організовуємо доставку допомоги в гарячі точки, шукаємо донорів для закупівлі палива, яке транспортується нашим воїнам. Дякуємо кожному, хто завітав на концерт, у такий спосіб підтримавши наших воїнів-захисників».

Наразі збір коштів для однієї з бригад, яка перебуває в місцях найзапекліших боїв за Україну, триває. Номер рахунку, на який можна донатити: UA733052990000026007041600788.