Смілянською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої очільниці одного з відділень Укрпошти, яка, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнила понад 16 тисяч гривень (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства жінка, будучи службовою особою, обіймаючи посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій одного з відділень Укрпошти, розташованого на території Черкаського району, підробивши відповідні відомості, привласнила ввірені їй грошові кошти на загальну суму понад 16 тис. грн, які споживачі сплатили за послуги ТОВ «Черкасигаз збут».

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.