Два асептичні бокси для трансплантації кісткового мозку з’явилися в обласному центрі дитячої онкології та гематології. Ці бокси – своєрідна капсула безпеки для дитини до, під час і після трансплантації. Оглянув їх під час візиту до закладу начальник ОВА Ігор Табурець.

Через виснажливе лікування і підготовку до такої складної процедури імунітет пацієнта дуже ослаблений. Тому вкрай важливо, щоб він перебував у приміщенні, де максимально стерильно, з потужною системою вентиляції та очищення. Саме це забезпечують нововідкриті бокси.

– Підсилення нашої медичної сфери – це завжди плюс, надто під час війни, особливо, коли це стосується дітей, – відзначив Ігор Табурець. – Дотепер пересадку кісткового мозку дітям проводили в дорослому онковідділенні диспансеру. Лише там було необхідне устаткування. Дякую благодійним фондам «АТБ» і «Таблеточки» за реалізацію цього проекту. А також усьому колективу онкодиспансеру за роботу. Разом робимо важливе для порятунку життів!

Відзначимо, минулоріч за кількістю проведених трансплантацій кісткового мозку обласний заклад посів друге місце в Україні. Тут дбають не лише за кількісні показники, а передовсім про якісні.