На порталі Дія зручне оновлення — розділ «Моє будівництво» у кабінеті громадянина. У ньому відображаються всі документи будівельної сфери, у яких ви вказані як замовник будівництва. Так, можна подивитися коротку інформацію про документ, а також статус його розгляду органами будівельного контролю.

Про це інформує Міністерствоа цифрової трансформації України, передає ChesnoNews.

Скористатися розділом «Моє будівництво» можуть як фізичні, так і юридичні особи. До того ж відображаються всі документи незалежно від способу подання — через портал Дія чи ЦНАП.

Раніше, якщо людина подавала документи в паперовому вигляді і не хотіла окремо реєструватись у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ), було досить складно дізнатися подальшу долю заявки. Потрібно було зв’язуватись зі ЦНАПом чи органом будівельного контролю і просити перевірити статус документа. Тепер це можна зробити самостійно через портал Дія, скориставшись електронним цифровим підписом.

Зверніть увагу, що в розділі доступні документи, переважно створені після липня 2020 року, коли розпочала роботу ЄДЕССБ. Відтоді громадяни подали більше 172 тисяч заяв на отримання будівельних послуг.

Детальнішу інформацію про заявки можна переглянути в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.