9 березня минає 209 років з дня народження Тараса Шевченка – письменника, художника, духовного батька української нації. У Черкасах пам’ять Великого Кобзаря вшанували покладанням квітів та читанням його поезії.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

В урочистостях з нагоди дня народження Тараса Шевченка взяли перші особи міста й області, представники творчих спілок, громадських організацій, небайдужі містяни. Вони поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку на Театральній площі обласного центру. Затим актори Черкаського обласного музично-драматичного театру імені Шевченка, міського будинку культури ім.Кулика та всі охочі черкасці читали поезії Кобзаря, багато з яких стали пророчими.

«Сьогодні ми з шаною та з гордістю пригадуємо видатного Тараса Шевченка та рядки його творчості, які відгукуються в серці кожного українця й дотепер. Зараз, у часи відкритої війни росії проти нашого народу, коли агресор з усією жорстокістю продовжує обстріл мирних міст, Великий Кобзар звучить як ніколи актуально, гостро та дуже переконливо. Адже своїм словом говорить за український народ і об’єднує борців за волю України. Я впевнений: ми обов’язково переможемо та поборемо російського агресора. З Днем народження, Пророче!», – сказав на своїй сторінці у мережі Фейсбук Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко з нагоди дня народження Великого Тараса.

У ці дні в Черкасах відбудеться низка культурно-просвітницьких заходів, присвячених Тарасу Шевченку.

Зокрема, 9 березня о 14.00 у ТРЦ «DEPO’T» на 2 поверсі усіх охочих запрошують на тематичний захід «Думи мої, думи». Проводять його школярі, які нині стажуються в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

9 березня о 15.00 в Черкаському музеї «Кобзаря» (вул.Б.Вишневецького, 37) відкриється художня виставка «Черкаські художники у вінок шани Великому Кобзареві».

9 березня о 18.00 в Черкаській обласній філармонії – театралізований концерт творчих колективів «Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями…». У програмі – українські народні пісні та співана поезія Кобзаря.

Завтра, 10 березня о 17.00 Черкаський міський будинок культури ім. Кулика запрошує на концерт «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».