У Черкасах продовжують реконструювати вул.Гагаріна. Роботи на цій автомагістралі на ділянці від Сержанта Смірнова до Сержанта Жужоми стартували ще в 2021 році.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

«Покриття цієї вулиці, яка є однією із основних транспортних магістралей нашого міста, досить зношене й має сильну ямковість. Тож її ремонт – давно на часі. Утім у минулому році у зв’язку із введенням воєнного стану роботи на ній призупинили. Усі кошти, які ми передбачали на облаштування вулиці Гагаріна, перерозподілили на Збройні сили України. Нині ж продовжуємо її реконструкцію. Інакше ж, враховуючи інтенсивність руху автомобільного транспорту вулицею Гагаріна, покриття продовжить руйнуватися і призведе до здорожчання витрат на її оновлення», – зазначає Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

Згідно з проектом, фахівці уже розпочали розбивку вулиці та формування проїжджої частини шляхом встановлення нових бордюрних каменів, провели облаштування нових посадкових майданчиків для зупинки громадського транспорту (з дотриманням усіх норм ДБН), технічної смуги. Загалом же в межах реконструкції планується провести капітальний ремонт тротуарів обабіч дороги, будівництво нової велосипедної доріжки, повне оновлення дорожнього покриття із сучасної асфальтобетонної суміші. На перехресті з вулицею Сержанта Смірнова організують круговий рух.

«Навіть в умовах війни дбатимемо про благоустрій нашого рідного міста, аби життя в ньому було комфортним, наскільки це можливо», – підкреслює Анатолій Бондаренко.