Черкаською окружною прокуратурою виявлені порушення чинного законодавства України про публічні закупівлі під час придбання Черкаським лікувальним закладом товарів медичного призначення вартістю понад 2 млн грн.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Як з’ясовано, за результатами проведення відкритих торгів на закупівлю засобів медичного призначення переможцем визначено підприємство, яке не надало підтвердження можливості виконання зобов’язань за договором. визначено. Більш того, комунальний заклад охорони здоров’я міста Черкаси уклав з цим підприємством додаткову угоду, якою неправомірно збільшили ціну за одиницю товару.

Уповноваженим органами державного фінансового контролю за результатами проведеного вивчення вказаної закупівлі підтверджено наявність порушень вимог законодавства та зобов’язано лікувальний заклад припинити договірні відносини з контрагентом.

Оскільки упродовж тривалого часу договір, укладений з порушенням норм чинного законодавства, залишається діючим, з метою недопущення зайвого витрачання коштів місцевого бюджету Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду позов про визнання указаного договору недійсним.

Господарським судом Черкаської області відкрито провадження у справі та розпочато судовий розгляд.