16 березня до поліції звернулася жителька села Глибочок Звенигородського району з повідомленням про те, що її 41-річний син у стані алкогольного сп’яніння почав сварку. Він перебував у неадекватному стані й погрожував матері, у якої вкрав гроші, фізичною розправою. Зі слів 65-річної заявниці, син зловживав алкоголем, систематично вчиняв домашнє насилля відносно неї та постійно бив її.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

На виклик виїхали поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 Звенигородського районного відділу поліції. Вони відібрали заяву у жінки, за якою відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Чоловіка доставили до районної лікарні, де він пройшов огляд на стан сп’яніння. Результат – 3,7 проміле.

Після цього о 16:45 його доставили до відділу поліції для проведення опитування та надання пояснень.

Наступного дня, 17 березня, о 14:38 на спеціальну лінію 102 звернувся житель міста Тальне і повідомив, що на вулиці Соборній лежить невідома особа. По приїзду працівників сектору реагування патрульної поліції на місці виклику перебувала карета «швидкої», в якій знаходився 41-річний житель села Глибочок. Після огляду чоловік відмовився від госпіталізації й зазначив, що допомоги лікарів та поліції не потребує. Додому його відвіз 63-річний односелець, який став очевидцем ситуації.

А вже близько півночі до поліції надійшло повідомлення від матері про те, що вона виявила сина мертвим у кімнаті та заявила про його побиття працівниками поліції.

Тіло одразу направили на проведення розтину, який показав, що причиною смерті чоловіка стала закрита черепно-мозкова травма. Також були призначені судово-медичні експертизи.

За фактом смерті черкащанина Державним бюро розслідування розслідується кримінальне провадження. На час його проведення начальник відділу поліцейської діяльності №1 Звенигородського районного відділу поліції, його заступник та поліцейські сектору реагування патрульної поліції відсторонені від виконання службових обов’язків.