Особливий філософський простір, аналогів якому в Україні поки що немає. Так коротко характеризують новостворений Науковий музей філософської думки його ініціатори – викладачі та студенти кафедри філософських і політичних наук Черкаського державного технологічного університету. Відкриття музею відбулося 5 квітня 2023 року в межах засідання філософського клубу «Cogita».

Про це інформує пресслужба навчального закладу, передає ChesnoNews.

За словами завідувачки кафедри філософських і політичних наук, докторки філософських наук, професорки Анжели Бойко, попри існування у світі музеїв філософії, музей філософської думки – всього один, у Мілані. То ж новостворений простір у ЧДТУ – новий і малозвіданий шлях.

Авторкою ідеї створення Наукового музею філософської думки стала докторка філософських наук, доцентка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Олена Астапова-Вязьміна. Заручившись підтримкою майбутніх фахівців з політичної філософії, які провели ґрунтовну дослідницьку роботу, зібрали та систематизували матеріали з історії філософської думки в Україні та світі, про ключові особистості філософів, їхні доленосні відкриття та найцікавіші мисленнєві експерименти. Візуалізувала ж розвиток філософської думки студентська група кафедри дизайну ЧДТУ на чолі зі студенткою третього курсу Лесею Тарахтій під фаховим керівництвом старшої викладачки Олени Галицької за ініціативи докторки історичних наук, професорки кафедри дизайну ЧДТУ Олени Храмової-Баранової.

У планах кафедри філософських і політичних наук – розширення новоствореного Музею і наповнення новими візуальними та інтерактивними елементами.