За результатами апеляційного перегляду набрало законної сили судове рішення, за яким визнано неможливим набуття у постійне користування сільськогосподарського товариства 10 гектарів земель історико-культурного призначення.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Минулого року прокуратурою здійснено вступ до розгляду господарським судом Черкаської області справи за позовом сільгосптовариства до Тальнівської міської ради про визнання права постійного користування на земельну ділянку в адміністративних межах Майданецької сільської ради.

Метою позивача було отримати для сільськогосподарського обробітку, по суті в безстрокове користування, близько 10 гектарів земель, на яких розташована пам’ятка археології – поселення черняхівської культури ІІ-ІV століття нової ери.

Однак за принципової позиції прокуратури та за відсутності переконливих аргументів позивача у задоволенні позову товариства господарським судом Черкаської області відмовлено.

Землі вказаної категорії є особливо цінними через своє історико-культурне призначення, а їхнім належним розпорядником є Черкаська обласна державна адміністрація.