Служби автомобільних доріг в областях трансформовано в Служби відновлення та розвитку інфраструктури. Вони відповідатимуть за реалізацію проєктів відбудови, профінансованих за кошти державного бюджету або міжнародної донорської допомоги на обласному рівні.

Про це інформують у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

У зону відповідальності Служб відновлення та розвитку інфраструктури входять: транспортна інфраструктура, будівництво і реконструкція житлових об’єктів, об’єктів соціальної сфери, громадського призначення, ЖКГ, енергетичної інфраструктури, захисних споруд тощо.

Служби відновлення працюють над збором та аналізом інформації про спричинені російською агресією руйнування та потреби у відновленні в кожній окремо взятій області. Також вони продовжують забезпечувати логістику на деокупованих територіях: розчищення доріг від наслідків бойових дій, зведення тимчасових переправ та капітальну відбудову мостів.

Вони є структурними підрозділами Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, які підтримують діяльність Агентства, забезпечують експертизу, нагляд, прозорі та ефективні процедури закупівель в межах проєктів у областях. Водночас 24 Служби є головними помічниками органів місцевого самоврядування і допомагатимуть їм готувати проєкти відновлення та післявоєнної відбудови.

Обласні підрозділи Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури керуються процедурами, принципами та підходами, які затверджує Агентство. Зокрема, в кожній Службі створюються Антикорупційні офіси для впровадження найкращих антикорупційних практик та внутрішнього контролю за їх дотриманням.

Нагадаємо, в Агентстві відновлення стартує впровадження міжнародно визнаних стандартів у сфері закупівель (CIP) та стандарту ISO:37001 Anti-bribery management system. До цього процесу залучені представники міжнародних фінансових організацій, країн-донорів та їх контролюючих органів.