Борис разом з дружиною Анастасією починав будівництво власного кафе у Кам’янці, маючи за плечима досвід директора ресторану «Мушля» у Черкасах. Подружжя давно мріяло про відкриття закладу швидкого харчування у рідному місті. Та коли почалася повномасштабна війна в країні почали вагатися, проте врешті-решт вирішили діяти.

Про це інформує Відділ організаційно-інформаційної роботи ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Саме для того, щоб зменшити безробіття, розвивати малий та середній бізнес і, як наслідок, підтримувати економіку, держава продовжує навіть у період воєнного часу допомагати підприємцям. Однією із дієвих ініціатив уряду, є державна грантова програма «Власна справа».

«Будівництво розпочали ще до того, як дізнались про грантову програму. Мама дружини почула про неї у новинах та порадила скористатися можливістю. Ми з Анастасією підхопили ідею, вивчили умови та підготували все необхідне. Буду відвертим – не відразу все вдавалося. Були і відхилення заяв від порталу «Дія» та ряд інших перепон, однак наполегливість та підтримка рідних дали позитивні результати. За грантову допомогу ми придбали обладнання, меблі та програмне забезпечення, що склало половину витрачених коштів на відкриття закладу. Виконуючи умови договору про надання гранту, ми створили нові робочі місця, в укомплектуванні яких мені допомогли фахівці служби зайнятості» – розповів Борис.

Нині кафе «БУDNI» – одне з улюблених місць кам’янчан, особливо молоді. Оскільки тут можна не лише випити смачну каву, чай чи насолодитись затишним інтер’єром, а й скуштувати фірмову страву закладу – «чорний бургер».

З інформацією щодо мікрогрантів можна ознайомитися на вебсторінці Державного центру зайнятості в рубриці «Мікрогранти» https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogranty.

Щоб взяти участь у програмах урядового проєкту «єРобота», надсилайте заявку та бізнес-план через портал Дія https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota.

Щовівторка та щочетверга фахівці обласної служби зайнятості проводять онлайн консультації щодо норм складання бізнес-плану. Щоб взяти участь, заходь за посиланням: https://is.gd/S6zHKQ, знайди Черкаську область та зареєструйся.

Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за тел.: 0931617861 або в Telegram https://t.me/Pidtrimka_klientiv.