Черкаським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Черкаської обласної прокуратури на рішення Соснівського районного суду м. Черкаси, яким відмовлено в задоволенні клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави та обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт жителю Закарпатської області, підозрюваному у вчиненні особливо тяжких корисливих злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України). Підозрюваного взято під варту із зали суду.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури слідчі та оперативні працівники УСБУ в Черкаській області у січні 2023 року ліквідували незаконний канал контрабанди наркотичних та психотропних речовин з Угорщини до України та припинили діяльність Інтернет-магазину, учасники якого розповсюджували наркотики через Інтернет-додаток «Telegram» у Черкаській області.

За результатами обшуків та оглядів, проведених на території Закарпатської та Черкаської областей, вилучено понад 350 пакунків наркотичних засобів та психотропних речовин, таких як трамадол, ксанакс, а також особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Правоохоронцями задокументовано 10 епізодів тяжких і особливо тяжких корисливих злочинів, пов’язаних із наркоторгівлею в Україні.

Одного із підозрюваних, 28-річного жителя Закарпатської області, затримано на місці злочину в зоні митного контролю у м. Мукачево Закарпатської області. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України.

Іншу, 23-річну жительку міста Канева, затримано за місцем її проживання, де правоохоронцями виявлено заборонені до обігу речовини. Їй повідомлено про підозру за ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України.