За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно черкащанина, який незаконно придбав та зберігав з метою збуту наркотичні засоби у великих розмірах, а також та сильнодіючі лікарські засоби (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321 Кримінального кодексу України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства місцевий житель, незаконно придбав наркотичний засіб – метадон та сильнодіючий лікарський засіб – димедрол, які зберігав з метою подальшого збуту у формі «закладок» у вільно доступних місцях на території міста Черкаси.

У ході особистого обшуку в чоловіка вилучено 31 згорток з наркотичними та сильнодіючими лікарськими засобами, а також виявлено 30 згортків з вказаними речовинами, які чоловік сховав на вулицях міста у формі «закладок».

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна; ч. 1 ст. 321 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.