Наразі люди подорожують в основному по роботі чи з туристичною метою. І все ще на нашій планеті є місця, куди нога людини ще не ступала.

Північний Сентінельський острів. Це місце відрізняється від інших у цьому списку. Справа в тому, що на цьому острові живуть люди – сентінельці. Але проблема в тому, що вони вбивають усіх, хто намагається відвідати їхній острів і до того ж розмовляють власною мовою. Цю мову зі зрозумілих причин ніхто вивчити все ще не зміг.

Острів Суртсей. Утворився він лише 60 років тому через вулканічну активність. Дозволено його відвідувати лише обмежену кількість людей, оскільки завдяки цьому острову можна побачити, як нові ділянки суші заселяються дикою природою, рослинами без участі людини.

Океанічне дно. На сьогодні дно океану не досліджено на 99%, тобто про нього майже нічого не відомо. Фотографії дна вдалося отримати лише з роздільною здатністю 5 км: щоб було зрозуміліше, у людей є карти Марса, і вони більш точні, ніж карти океанічного дна.

Сеноти Юкатана. Про наявність сенотів (в основному вони є воронками) на планеті стало відомо завдяки новим технологіям. Однак є й такі з них, які ще ніхто ніколи не бачив. А ще вони є частиною печерної системи, яка також вивчена не так детально.

Гангкхар Пуенсум. Це найвища гора у світі, на яку все ще не забралася жодна людина. Висота цієї гори – 7 570 м.