Видача наборів продуктів харчування та засобів гігієни для переселенців у Черкасах розпочнеться в другій половині червня.

Про це інформує пресслужба Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, передає ChesnoNews.

Нагадаємо, виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив рішення про те, що в місті Черкаси у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022–2024 роки передбачено забезпечення внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, які проживають у м. Черкаси, натуральною допомогою. Натуральною допомогою є набір продуктів харчування та засобів гігієни вартістю до 2000 грн.

Реалізацію цієї ініціативи департаменту соціальної політики Черкаської міської ради забезпечуватиме Черкаський міський центр соціальних служб відповідно до порядку, затвердженого виконавчим комітетом Черкаської міської ради.

Видача наборів прогнозовано розпочнеться в другій половині червня. Про точну дату та алгоритм дій буде додатково повідомлено.

Основні умови забезпечення внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, які проживають у м. Черкаси, наборами продуктів і засобів гігієни відповідно до рішення виконкому, такі:

1️⃣ право на отримання набору мають отримувачі, які станом на дату звернення сукупно відповідають таким
вимогам👇
➡️прибули до м. Черкаси після 24.02.2022;
➡️отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, в якій зазначено фактичне місце проживання/перебування у м. Черкаси;
2️⃣ забезпечення наборами здійснюється одноразово;
3️⃣ сім’ям, до складу яких входить до 3-ох осіб видається 1 набір, від 4-ох до 6 осіб – 2 набори, від 7 осіб – 3 набори.