Майже два тижні на Черкащині спостерігається по-червневому комфортна тепла погода. Вночі температура не опускається нижче 10-12º, місцями навіть 15º, а вдень досягає 25-27º. До такої погоди почали приєднуватися літні атрибути: зливи та грози.

Про погоду на Черкащині в найближчі дні розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Щодо злив, то характерною особливістю є їх мозаїчний розподіл та короткочасність. Саме так минулої доби більшість метеостанцій області фіксували грози, проте зливові дощі кількістю 1-8 мм відмітили лише метеостанції Канів, Сміла та Звенигородка.

У найближчі дві доби на Черкащині істотних змін в синоптичній ситуації не очікується. Малоактивні атмосферні фронти, що «зависли» над Україною, проявлятимуть себе збільшенням хмарності та короткочасними локальними грозовими дощами. Температурний фон утримається по-літньому теплим, вночі 11-16º, вдень 21-26º.

Нагадуємо про необхідність дотримання правил безпеки під час грози: не користуйтесь мобільними, вимикайте комп’ютери та побутові прилади, не ховайтеся від зливи під високі дерева та не залишайтеся на відкритій місцевості.