За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора підприємства за фактом привласнення бюджетних коштів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а також стосовно посадовця, який неналежно здійснював технічний нагляд за будівництвом (ч. 1 ст. 367 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, директор підприємства під час проведення капітального будівництва аркового безкаркасного зерносховища необґрунтовано завищив загальну вартість фактично виконаних робіт на суму майже 700 тис. грн, таким чином привласнивши кошти бюджету на вказану суму.

Дії підприємця залишилися поза увагою посадовця, який здійснював технічний нагляд за будівництвом на вказаному об’єкті, що дало змогу керівнику підприємства безперешкодно заволодіти указаними коштами.

Завдяки вжитим Черкаською окружною прокуратурою заходам у ході досудового розслідування забезпечено добровільне відшкодування завданих збитків на суму майже 700 тис. грн.

У разі доведення вини колишньому керівникові підприємства загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України, посадовцю загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.