Правоохоронці вкотре закликають нікому не повідомляти коди від картки, паролі від інтернет-банкінгу, CVV-коди, номер та строк дії банківської карти та іншу персональну інформацію. У випадку, якщо вам телефонують невідомі, називаються працівниками фінансової установи та вимагають дані банківських рахунків, негайно телефонуйте до поліції на спецлінію «102».

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У таку шахрайську схему втрапив 81–річний житель села Велика Бурімка Золотоніського району. Його ошукали аферисти за один телефонний дзвінок: невідомий чоловік представився працівником банку й повідомив, що карту заявника заблоковано, адже її намагаються “зламати” шахраї. Чоловік виконав усі вказівки незнайомця та повідомив усі дані своєї банківської картки. Після чого з картки пенсіонера зникли заощадження в сумі 90 тисяч гривень.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують бути обачними та не довіряти телефонним шахраям, які намагаються дізнатись реквізити Ваших банківських карток або спонукають Вас до необдуманих, банківських операцій.